Valg av blekkpatron

Identifiser merke og modell

Det første du bør gjøre når du skal bestille en blekkpatron er å identifisere merke og modell på din skriver. Nettbutikkene kategoriserer nemlig ikke varene etter ulike typer blekkpatroner, men modell og merke på skriveren. Undersøk på baksiden av skriveren eller se instruksjonsboken du fikk med når du kjøpte skriveren.

 

Original, refabrikert, pirat eller refill?

Med original, menes de blekkpatronene som selges i originale pakninger, ofte produsert på lisens av produsenten av skriveren patronen er tiltenkt. Disse blekkpatronene er av høy kvalitet og har lang levetid. Dette er også den dyreste varianten på markedet.

 

Refabrikerte blekkpatroner er resirkulerte originalpatroner, utført av et firma. Disse er også av høy kvalitet, men til halve prisen. Det er denne typen blekkpatron man får mest igjen for pengene. Det er viktig at man ikke blander sammen refabrikerte patroner med etterpåfylte patroner. En refabrikert patron skal ha gått gjennom en prosess hvor kvalitetsblekk har blitt påfylt, kjemisk rengjøring av patronen har blitt utført og en funksjonskontroll av skriverhodet har blitt foretatt.

 

Piratpatroner er egentlig fult lovlige blekkpatroner selv om navnet kanskje antyder noe annet. Disse patronene er produsert av et selskap som ikke har noe forhold til produsenten av skriveren. Vanligvis er piratpatroner av litt dårligere kvalitet, men livslengden kan dog være lengre. Piratpatroner selges også normalt til nesten halv pris.

 

Refill kits

Påfylling selv er et annet alternativ. Du kan lese mer om dette her.

 

Sammenlign pris

Blekkpatron Canon

Blekkpatron Lexmark

Blekkpatron Epson

Blekkpatron HP

 

Råd og tips

Valg av blekkpatron

Refill

Blekkpatron på Internett

Hvorfor blir det billigere?

Handle fra utlandet?

Sikkerhet

Frakt og levering

 

Blekkpatronguiden.no

Om oss

Betingelser for bruk

Kontakt

Pekere

 

Skrivere

MPX - Lavpris skrivere

Dell - Skrivere og blekk