Refill guide

Generelt om refill

Påfyll av blekkpatroner er ikke vanskelig for folk flest. En blekkpatron er ikke mer enn en plastikkboks med en svamp i. For å spare penger, trenger vi blekk i svampen på en måte som gjør at blekkpatronen ikke lekker for mye (medfører søl) eller for lite (medfører ingen utskrift)

 

I noen tilfeller har produsenten laget et fint hull hvor nytt påfyll blir en enkel sak. Andre ganger må det bores et hull før påfyllingen kan begynne.

 

Her er noen forslag til deg som aldri har fylt på en blekkpatron med nytt blekk:

 • Fyll alltid på over en vask. Påfylling kan bli sølete.
 • Bruk gamle klær
 • Hold blekket vekke fra barn og kjæledyr.

For de blekkpatronene som trenger å bli tettet igjen trenger du:

 • Skruer (for de blekkpatronene der det er anbefalt)
 • Gummi hansker
 • Varm lim
 • Vinyl tape

Aldri vær nær metalldeler på blekkpatronen når du skal refille. Prøv å behandle blekkpatronen forsiktig. Noen blekkpatroner kan kortslutte dersom du kommer nær metalldelene. Skriverhode inneholder veldig sensitive komponenter. Aldri kom nær skrivehode med fingrene.

 

Hvor skal hver farge gå?

Her er det viktig å først se i bruksanvisningen. For å kryssjekke kan du sette inn en tannpirker i hullene for å se fargen.

 

Hvor mye blekk?

Det er veldig viktig å refille blekkpatronen før den går tom. På grunn av dette vil mengden blekk som trengs variere fra blekkpatron til blekkpatron. Fyll forsiktig opp med blekk til det kommer rett før åpningen.

 

Typer blekkpatroner

Blekkpatroner kan bli delt inn i flere kategorier:

 

Svamp fylt

Svamp fylte blekkpatroner er patroner med en intern svamp. Påfyll av slike patroner innebærer å få blekket til å bli trukket inn av svampen, spesielt til bunnen slik at det lekker til skrivehode. Det største problemet med svamp fylte blekkpatroner er forårsaket av for rask påfylling. Dersom svampen blir påfyllt for raskt vil ikke blekket få all luften til å gå ut av svampen. Dette vil igjen medføre luftbobler i svampen. Et velkjent symptom for et slikt problem vil være at skriveren printer en stund før den plutselig stopper fordi luftboblem stopper blekket fra å flyte til skrivehodet.

 

Løsningen på problemet ligger i å bli kvitt all luften, som kan gjøres på flere måter :

 • Begynn påfyllingen nederst i svampen og fyll på sakte. Ideen er at luften vil stige til toppen.
 • Dunk forsiktig i siden av blekkpatronen i et par minutt. Dette er et forsøk på å flytte luftbobler til toppen.
 • La patronen ligge i 1 natt eller helg før du bruker den. I mange tilfeller vil da luften gå ut av seg selv.

Vakum baserte blekkpatroner

Vacuum baserte blekkpatroner er kompliserte i design, men er ikke noe særlig vanskeligere å påfylle. HP lager mange vacuum baserte blekkpatroner.

Påfyll av disse patronene involverer å alltid bruke en luftett forsegling som plastikk materiell eller varm lim. Varm lim fra en limpistol er kanskje det beste alternativet ettersom det forsegler patronen kjapt.

 

Viktige punkter å følge med disse patronene:

 • Klem alltid blekkpatronen før du forsegler den.
 • Vakumet vil stabiliseres når du drypper ett par dråper blekk. Forvent dette og planlegg det. En jevn strøm av dråper derimot betyr at forseglingen ikke er tett.
 • Rensing av slike typer blekkpatroner er viktig. Rensingssett kan fås kjøpt hos www.blekkpatron.no

Uni-Color Cartridges

En farges blekkpatroner har kun et påfyllingskammer.

 

Multifarge blekkpatroner

Multifarge blekkpatroner har flere kamre som hver holder en type farge. Printer softwaren sprayer ut den riktige kombinasjonen av farge som skaper alle fargene i regnbuen.

Multifarge blekkpatroner går nesten aldri tom for blekk i hvert kammer samtidig. I mange tilfeller trenger derfor kun et kammer påfyll av gangen. Husk å bruk tape over åpningene til de andre kamrene når du fyller opp en farge.

 

Vanlige problemer

Skriver ut med rare farger:

Du har ved en feiltakelse satt inn feil blekk i ett kammer eller ett kammer er overfylt og flyter over i andre kamre. Du kan enten kaste patronenen eller begynne å printe ut en masse ark til patronen går tom og begynne påfyllings prosessen på nytt. Det er også mulig at det er noe feil med innstillingene i printer softwaren.

 

Stopper og printe lange horisontale linjer, men begynner å printe ut vanlig etterpå.

Dette indikerer at printerhode ikke får nok blekk. Dette er vanlig blandt første refill av noen HP blekkpatroner. Dette symptomet løser seg ofte selv ved neste refill. For andre typer blekkpatroner kan det ha dannet seg et luftrom i svampen. Forsøk å dunke patronen lett og la den stå over natten.

 

De første sidene gikk helt fint, men så stoppet skriveren etter noen sider.

Dette er igjen mest sannsynlig en luftboble i svampen.

 

Det lekker

Det er helt normalt at blekkpatroner lekker et par dråper ved første gangs påfylling. Husk at dersom det ikke er blekk ved utgangshullet vil ikke skriveren skrive. Forvent derfor noen dråper. Dersom blekkpatronen er av merke HP og vakum basert, fortsettende drypping forteller oss at patronen har en luft lekasje. Luft lekasjer er forårsaket av dårlig forsegling, små sprekker og punktert top hull.

 

Sammenlign pris

Blekkpatron Canon

Blekkpatron Lexmark

Blekkpatron Epson

Blekkpatron HP

 

Råd og tips

Valg av blekkpatron

Refill

Blekkpatron på Internett

Hvorfor blir det billigere?

Handle fra utlandet?

Sikkerhet

Frakt og levering

 

Blekkpatronguiden.no

Om oss

Betingelser for bruk

Kontakt

Pekere

 

Skrivere

MPX - Lavpris skrivere

Dell - Skrivere og blekk